Gjeterhundkurs på Olaåsen gård i Kvæfjord 11.-13. april

I samarbeid med Troms Landbruksfaglige Senter arrangeres for tredje gang, gjeterhundkurs med dyktige Ken-Are Olsson på Olaåsen Gård i Kvæfjord. Ken-Are har gjennom flere år vært aktiv på konkurransebanen med gjeterhund. Han bruker hundene sine i daglig arbeid på egen gård. I tillegg har han oppdrett av border collie. Ken-Are har i løpet av de siste årene også utdannet seg som instruktør på gjeterhund.
 Ken-Are er faglig dyktig og en meget behagelig instruktør. Olaåsen gård er derfor særdeles glad for å få han hit på nytt, til å holde kurs og håper interesserte benytter anledningen til å delta.

Fokus på samlingen blir hovedsakelig trening på sau for valp/unghund, men det er også mulig for de erfarne hundene å delta.
Treningen vil foregå inne i gårdens ridehall. Her har vi 800m2 å boltre oss på. Gårdens villsauer står til disposisjon, og det antas at vi klarer å få tak på vanlig kvit også.
Samlingen starter fredag ettermiddag 1800-2000. Fredagsøkta vil i utgangspunktet være relevant teori, men der er også mulig å trene lydighet i hallen.

Lørdag og søndag starter vi klokken 1000 og avslutter 1700. Vi forsøker å få til mest mulig praktisk arbeid med hundene på sau. Noe teori innimellom.
Felles lunsj på gården mellom 13-1400. Olaåsen gård fikser noe godt å bite i. Lørdag kveld fyrer vi i gårdens lavvo og har sosialt lag. Gården lager noe varmt å spise, drikke holder dere selv 🙂

Det er plass til 8 -10 ekvipager på kurset. I tillegg er det mulighet til å delta som fotfolk uten hund. (Fin måte å starte opp på om du vurderer å starte med gjeterhundtrening )

Pris for helgen 1000,- ink lunsj begge dager og middag lørdag. Kaffe og te
Fotfolk hele helgen 400,- ink bespisning, kaffe og te hele helga.
enkelt dager 50 kr for fredag, 250 pr dag lør og søndag

Påmelding er bindende og skjer skriftlig. Fakturering vil skje fra Troms Landbruksfaglige senter. Det er derfor viktig at du ved påmelding sender med navn og adresse for faktura.

NB;NB;NB!!!Påmeldingsfrist 03.04 til Britt Marthinussen i innboks på Facebook eller mail: britt@olaasen.no.

Det er noen ledige sengeplasser på gården. 250kr natten pr person. Det er også mulighet til å ta med campingvogn.

Spørsmål ved kurset rettes til Britt, i innboks eller på tlf 41503855

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar