FM 2013 i Nordreisa

Irva og Ester knuste konkurrentene i Fylkesmesterskapet Gjeterhundnemnda i Nordreisa, arrangerte fylkesmesterskap og distriktmesterskap På Rottsund gård nå den tredje helga i september. Et supert arrangement, med jevn, lettflytta sau gikk arrangementet flytende. Banen var krevende og avstandene var store, slik at det holdt et godt NM nivå.

Det stilte 22 ekvipasjer til start i klasse 3. Innledende runde hadde deling, mens finalen gikk med deling og singling på nyklippt norsk kvit sau.

Etter å gå nest best i innledende runde, gikk Sankerens Irva med eier og fører Ester Nordby en forrykende flott finale til 95 av 110 poeng. I rette linjer og i jevnt tempo traff hun alle portene og fikk til deling, kve og singling på en utmerket måte. Mens løpet gikk ble det mer og mer stille blant de som beskuet mesterløpet. Hun vant med 9 poeng på neste ekvipasje som ble John Johansen med Beth. John vant også tredje plassen med Todd. Beste unghund ble Trym og eier og fører Håkon Arne Stensrud med 67 poeng.